باورهای غلط در مورد فاصله‌های اتصال رینگ پیستون

فاصله زیاد اتصال رینگ پیستون و مصرف بالای روغن: آیا فاصله اتصال رینگ پیستون واقعا درست است یا ایراد از رینگ پیستون است؟ در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

بررسی وضعیت:

ابتدا به صورت مختصر به انواع رینگ پیستون اشاره می‌کنیم. در موتور خودرو دو نوع رینگ پیستون وجود دارد. رینگ تراکم (Compression Ring) و رینگ روغنی (Oil Ring). رینگ‌های تراکم باعث می شوند که فشار ناشی از احتراق و تراکم در محفظه احتراق باقی بماند و مانع از رد کردن کمپرس می‌شوند. رینگ روغنی، روغن اضافی را از دیواره سیلندر پاک می‌کند و آن را به کارتل موتور خودرو بر می‌گرداند.

در اینجا ابهاماتی در مورد فاصله اتصال رینگ پیستون در رینگ‌های تراکم خودروها وجود دارد. به این صورت که به جای فاصله معمول رینگ پیستون که تقریباً 0.3 تا 0.6 میلی‌متر است، فاصله‌های 1 تا 2 میلی‌متر پیدا می‌شود و به همین دلیل، بیش از حد بزرگ ارزیابی می‌شود. این مورد اغلب در مورد رینگ تراکم دوم اتفاق می‌افتد، جایی که فرض می‌شود قطعه اشتباهی عرضه شده است یا خطای ساخت وجود دارد.

بررسی فنی:

تا 90٪ از کل نیروی فشار رینگ تراکم، توسط فشار احتراق در طول چرخه احتراق ایجاد می شود. (شکل 1)

به این صورت که گازهای حاصل از احتراق وارد شیارهای رینگ تراکم شده و به پشت رینگ تراکم می‌روند. (شکل 2)

در اینجا فشار حاصل از احتراق، نیروی فشار رینگ‌های تراکم بر روی دیواره سیلندر را افزایش می‌دهد. این افزایش فشار حاصل از احتراق، بیشتر بر روی رینگ تراکم اول و به میزان کمتری بر روی رینگ تراکم دوم عمل می‌کند.

Piston Ring Joint Clearance 1
شکل 1
Piston Ring Joint Clearance 2
شکل 2

بررسی چالش:

فشار احتراق در حالت کارکرد درجا و دور موتور کم، کمتر از حالت کارکرد در دور موتورهای بالا است. در نتیجه، رینگ‌های تراکم با فشار کمتری به دیواره‌های سیلندر فشار می‌آورند. تأثیر این امر در درجه اول در کاهش عملکرد جمع کردن روغن توسط رینگ فشاری دوم دیده می‌شود. در برخی از موتور خودروها این امر منجر به افزایش مصرف روغن می‌شود.

بررسی راه حل:

بنا به دلایلی که توضیح داده شد، سازندگان موتور خودرو عمداً فاصله اتصال در رینگ‌های پیستون را به عنوان بخشی از طراحی در نظر می‌گیرند. شکاف بزرگتر به این معنی است که فشار احتراق سریع‌تر در شیار رینگ و در نتیجه به پشت رینگ پیستون اعمال می‌شود. این تنظیم به بهبود عملکرد جمع‌کردن روغن و آب‌بندی و همچنین مصرف روغن در حالت کارکرد درجا و دور موتور کم کمک می کند.

اطلاعات تکمیلی:

اغلب تصور می‌شود که فاصله‌های بزرگ اتصال رینگ پیستون منجر به افزایش مصرف روغن می‌شود. با این حال، این فرض در واقع هیچ مبنایی ندارد. فاصله‌های بزرگ اتصال رینگ پیستون باعث افزایش اندک میزان ضربه می‌شود، اما نه مصرف بیش از حد روغن.

درست است که با افزایش سایش، رینگ‌های پیستون و همچنین شکاف‌های اتصال رینگ پیستون بزرگ می‌شوند. اگر سطح مقطع رینگ پیستون کاهش یابد، رینگ به طور موثر عمل نمی‌کند و دیگر به درستی آب‌بندی نمی‌شود. شکاف اتصال بزرگ و مصرف بیش از حد روغن هر دو نتیجه سایش رینگ پیستون هستند.